| Suomeksi | Ratsastuskoulu PONIKOULU >> Suomeksi >> Muut eläimet

Ratsastuskoulu Ponikoulu ilmoitukset


PoRan syyskokous 1.12..2017 klo 19, Lauttasaaressa

Ilmoitus 14.7.2017 vanhoille ja uusille asiakkaille: Ponikoululla ei pidetä tunteja vuoden 2017 syksyllä. Avaamme uudelleen vuoden 2018 aikana.Ratsastuskoulu Ponikoulu uusimmat kuvatHippo Memorial 2015 KOULU

Hippo Memorial 2014 ESTE

Hippo Memorial 2014 KOULUKissat

Rianna Roomeo Ramses Reese Regina Jinx Renata Rasmus In Memoriam


Rianna


Ponikoulun ensimmäinen oma hiirikissa. Syntynyt helmikuussa 2008. Yönmusta kaunokainen, jolla on hykerryttävän kovaääninen kehräys. Kiipeää häpeilemättä ihmisten olkapäille näiden vaatteita pitkin ja istuu mielellään pitkiäkin toveja valitsemansa ihmisen hartioilla, mutta viihtyy sylissä vain kun se hänelle itselleen sopii. Taitava hiirestäjä, joka on kissaperheen vanhimpana ollut vastuussa myös nuorempien metsästysopetuksesta. Leikki myös sijaisemoa Ramoonalle tämän ollessa vielä kovin pentu.

Katso kuvia Riannasta EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa.
rianna


Roomeo


Klassisen värinen mummo-raidallinen kisuliini. Ramoonan veli, sisartaan huomattavasti suurempi ja pitkäraajaisempi hurmuri. Hyvin itsenäinen kissanuorukainen, joka kuitenkin nauttii suunnattomasti huomiosta, silittelystä ja ajoittain myös sylissä olosta. Roomeon bravuuri on loikoilla reporankana satulahuoneen ikkunalaudalla. Ensimmäinen kissoista, joka uskalsi antaa Artturi-koiralle tassulla kuonoon.

Katso kuvia Roomeosta EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa.


Ramses


Yltiöseurallinen Ramses tuli "Reginan" tilalle hiiri-/tallikissaksi.
Syntynyt 2009.

Katso kuvia Ramseksesta EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa.
Reese


Kilpikonnanvärinen pehmokissa, jolla on viehkeät tupsut korvanpäissä ja tylppä hännänpää. Syntynyt arviolta vuonna 2005.

Reese oli kateissa 8.3.-3.10.09. Löytymisen jälkeen muutti Sonjan luokse sisäkissaksi.

Katso kuvia Reesestä EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa.

Regina


Superkaunis kissaneito, jonka Terhi hankki alunperin tallille hiirikissaksi. Kesäleirien ajaksi muutaman kuukauden ikäinen Regina kuitenkin sijoitettiin Sonjan luo hoitoon ja jäi sille tielleen, sillä kesän aikana Reginasta ja Kaskasista tuli parhaat ystävykset, eikä Sonja raaskinut heitä enää erottaa. Terhin ei siis auttanut muuta kuin aloittaa etsimään uutta tallikissaa.

Katso kuvia Reginasta EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa: Regina


Jinx


Terhin Ypäjällä talteen ottama pienikokoinen musta kollikissa, jota kukaan ei kaivannut eikä paikallinen eläinsuojeluyhdistys suostunut(?) tulemaan noutamaan. Vaelteli keskitalvella 2005 Hevosopiston IV-tallin liepeillä ja nälissään sekä kylmissään pyrki asuntoloiden ovista sisään. Säännöt kieltävät lemmikkien pitämisen asuntoloissa, joten kukaan oppilas ei päästänyt kissaraukkaa sisälle vaikka keskitalven pakkaset olivat pahimmillaan. Kun lämpömittarin elohopea laski yöllä lähelle –20 astetta, Terhi pyydysti kissan ja toi sen kotiin Espooseen. Alun perin tarkoitus oli viedä kissa Hesylle sijoitettavaksi, mutta kuten arvata saattaa, kissa ei koskaan enää lähtenyt Skrikojen luota mihinkään vaan jäi Sonjalle. Asustaa Sonjan luona.
Renata


s. 25.10.2009

Renata hankittiin Ponikoulun uudeksi hiirien ja myyrien kauhuksi Ramoonan menehdyttyä aivan liian aikaisin vuotta aiemmin. Terhi havainnoi koko talven omia kissojaan, niiden käyttäytymistä, aktiivisuutta ja mm. sisätiloissa viihtymistä ja johtopäätöksenä totesi kollien olevan vallan laiskahkoja metsästäjiä. Niinpä Terhi tahtoi ehdottomasti Riannalle tuholaishävitykseen pariksi toisen tyttökissan. Ja kuinkas sattuikaan, Terhin ystävä ja Lordin entinen omistaja Mervi tiesi missä kissanpentuja oli tarjolla. Renata valitettavasti loukkaantui vakavasti alkukesästä 2010. Eräänä myöhäisenä kesäiltana se raahautui kotiin kannatellen takajalkaansa epäluonnollisen näköisesti. Terhi kiiruhti kissaparan välittömästi Viikin eläinsairaalan hätäpäivystykseen, missä sillä todettiin erittäin vakava murtuma polvessa. Jalka leikattiin ja hidas toipuminen alkoi. Vamman laatu oli kuitenkin niin vaikea, että polveen korjausleikkauksessa asennettujen metallipinnojen irrottaminen ei enää myöhemmin onnistunut ja alentuneen kiipeilykyvyn vuoksi Terhi ja Sonja päättivät siirtää Renatan sisäkissaksi.

Renata ja Rasmus


Rasmus


s. 25.10.2009

Renatan veli Rasmus oli "pakko-saada" -tapaus, sillä kissanpoika muistuttaa valtavasti Sonjan erästä rakkaimmista edesmenneistä kissoista Socksia eli Sukkaa. Niinpä Sonjan kotona vilistää nyt muun lauman lisäksi yksi pieni savunharmaa sukka-jalka - lempinimeltään Pikku-Sukka.

Renata ja Rasmus

In Memoriam

Nikke


Nikke
1985-2001

Skrikon perheen ensimmäisiin lemmikkeihin lukeutuva Nikke -kissa nukutettiin ikiuneen 16 -vuotiaana vaikean diabeteksen vuoksi.


Louisa


Louisa eli "Lulu"
1997-2009

Terhin espanjasta tuoma Siam. Nukkui kotonaaan pois 12 -vuotiaana sairastettuaan pitempään hengenahdistusta aiheuttavaa keuhkosairautta.


Ramoona


2008-2009

Rakas elämäniloa pulppuava Ramoonamme jäi auton alle Kahvimaantiellä toukokuussa 2009 vain vuoden ikäisenä.

Katso kuvia Ramoonasta EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa.
Socks


1995-2009

Sonjan Amerikasta mukanaan tuoma savunharmaa kissaherra. Adoptoitu Los Angelesilaisesta eläinsuojasta.

Saatettiin 14 -vuotiaana kissojen taivaaseen pitkän ja parantumattoman sairauden vuoksi.

Rembrandt


Rembrandt eli "Pörrö"
2009-2010

Rembrandt oli orpokissanpentu Forssasta. Pilvenmäen raviradalla erään tallin emokissa yllättäen hylkäsi kolme pientä kissanpoikasta keskelle tallin käytävää ja lähti. Aikaisemmin hyvänä emona tiedetty naaraskissa mahdollisesti sairastui ja siksi totesi olevansa kykenemätön hoitamaan pentujaan. Poikaset olivat silloin vain kolmen viikon vanhoja. Annika otti kissanpennut ensin hoiviinsa Forssassa, mutta noin viisiviikkoisina pienokaiset muuttivat Kahvimaalle. Usean viikon ajan pentuja piti ruokkia useita, useita kertoja vuorokaudessa tuttipullosta äidinmaidonvastikkeella ja huolehtia niiden "vessattamisesta". Muutaman kerran tallityttö Sonjan koira Tigru kävi "pesemässä" poikaset nuolemalla niistä jokaisen sinnikkäästi ja tarmokkaasti putipuhtaaksi, ennen kuin poikaset oppivat huolehtimaan omasta hygieniastaan. Vaikka Terhi kiintyi kaikkiin kolmeen kissanpoikaan, kaksi pojista annettiin pois; molemmat kuitenkin tuttuihin, vastuullisiin koteihin. Rubens muutti Lepsämään hiirikissaksi toisen, vanhemman kissan seuraksi. Renoir muutti kotikissaksi Ruoholahteen Bellan toisen omistajan kotiin. Juhannuksena 2010 Ponikoulua kuitenkin kohtasi kohtuuttoman julma kohtalo, kun joku myrkytti pikku-Rembrandtin. Yrityksistä huolimatta eläinsairaalassakaan ei pystytty pelastamaan pientä Pörröämme ja se jouduttiin nukuttamaan ikiuneen.

Pörrö


Remus


6.6.2008 - 2014

Katso kuvia Remuksesta EXIF kuvapalvelun jaetussa kansiossa.


Kaskas


2004-2014

Käyntiosoite: Kahvimaantie 110, Siuntio / Nummela. Postiosoite: c/o Skriko, Alakartanontie 6, 02360 Espoo

Ratsastuskoulu| Opetus ja tunnit| Muu toiminta| Hevoset| Isot ponit| Pienet ponit| Muut eläimet| Henkilökunta| Kuvapankki| Tietopankki| Yhteystiedot© EXIF Oy | Pepesoft Solutions® 2008