| Suomeksi | Ratsastuskoulu PONIKOULU >> Suomeksi >> Muu toiminta

Nuorisotyö

Tallimme toimii tärkeänä lasten ja varhaisnuorten harraste- ja ajanviettopaikkana ja omalta osaltamme teemme arvokasta nuorisotyötä olemalla esimerkkeinä ja roolimalleina tallillamme käyville teineille.

Kiinnitämme paljon huomiota tallillamme käyvien lasten ja nuorten käytöstapoihin, Ponikoululla ei kiroilla eikä käytetä muutenkaan rumaa kieltä tai nimitellä toisia. Talliporukkamme jäsenet kohtelevat toisiaan kunnioittavasti ja ystävällisesti, auttavat toisiaan ja ottavat uudet ihmiset aina ystävällisesti vastaan. Tallillamme ei myöskään polteta tupakkaa eikä luonnollisesti käytetä mitään päihteitä.

Tallillamme painotetaan yhdessä tekemisen ja toisten auttamisen tärkeyttä. Meillä opetetaan kaikki korjaamaan omat jälkensä ja huolehtimaan tavarat oikeille paikoilleen. Tallillamme ja hevostemme kanssa puuhastellessaan nuoret oppivat vastuuta, itseluottamusta, ryhmätyötaitoja ja hyvia käytöstapoja.

Tämän päivän lapsilla ja nuorilla on paljon huolia ja murheita. Osalla heistä ei ole sellaista luottohenkilöä, jolle purkaa huoliaan, sillä nykyajan kiivas työtahti vie vanhemmilta luvattoman paljon voimavaroja. Hevonen tai poni voi monelle nuorelle olla paras ystävä, uskottu, lohduttaja, jonka harjaan voi kuiskailla salaisuudet, huolet, pelot ja muut murheet. Hevonen kuuntelee aina hiljaa keskeyttämättä, säilyttää salaisuudet ja antaa turvaa ihan vain läsnäolollaan. Myös tiivis ystäväpiiri tallilla antaa tukea ja apua, kun on vaikeaa ja ratsastuksenohjaajalle voi aina tulla luottamuksellisesti kertomaan surunsa.