| Suomeksi | Ratsastuskoulu PONIKOULU >> Suomeksi >>

Shetlanninponit

Koska panostamme aivan pienten lasten opettamiseen, käytämme opetustarkoituksissa mahdollisimman paljon shetlanninponeja. Kokemuksemme mukaan shetlanninponit ovat täysin ylivertainen rotu lasten alkeisopetuksessa.

Shetlanninponit ovat pienille lapsille oikean kokoisia ratsuja. Ei ole lainkaan mielekästä, että ratsastajan ja ratsun välinen kokosuhde on ihan pielessä, pienille ratsastajille kuuluuvat pienet ponit. Pieni lapsi ylettää itse satuloimaan ja harjaamaan shetlanninponista jo kylkeäkin eikä vain pelkkää hevosen jalkaa. Pieni lapsi pystyy itse taluttamaan pientä ponia ja pohje ylettää satulasiiven alapuolelle.

Pienikokoinen poni on pienelle lapselle helpommin hallittavissa, jolloin ratsastaminen on lähtökohtaisesti turvallisempaa. Lapsi pääsee aikaisemmassa vaiheessa ratsastamaan ilman taluttajaa sekä harjoittelemaan keventämistä ja laukannostoa, jota eivät isommilla poneilla pystyisi vielä tekemään. Shetlanninponit ovat kuuliaisia ja älykkäitä, ne kuuntelevat tarkasti myös ratsastuksenohjaajaa.

Shettiksellä pääsee jo 2-vuotias harjoittelemaan! Monilla talleilla jopa poni-tunneille ikäraja on 7- tai peräti 9-vuotta, koska ponitkin kyseisillä talleilla ovat niin isoja. Pieniä lapsia saattaa myös ison hevosen koko pelottaa, mutta pikkuista shetlanninponia uskaltaa helpommin lähestyä ja hoitaa.

Oman kokoistensa ponien kanssa pienetkin lapset pääsevät aikaisessa vaiheessa harjoittelemaan oikeita hevosmiestaitoja. Shetlanninponin luonne on opetuskäyttöön mitä parhain; shettis on rohkea ja sitkeä, shettis ei pelkää eikä säiky juuri mitään, vaan suhtautuu maltillisen uteliaasti kaikkeen erikoiseen.

Shettis myös kestää vapaapäiviä keräämättä painetta. Lisäksi shettis kestää pienen lapsen "riehumista ja repimistä" paljon isoa hevosta paremmin. Shettis on kestävä ja viisas ja ymmärtää helpommin pienen lapsen keskittymiskyvyn rajoitteet ja tietynläisen apujen herkkyyden puuttumisen.

Pienillä poneilla oppiminen on oikeata oppimista! Täytyy myös muistaa, että pienen lapsen silmissä pieni poni on ISO!